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Executive Director
Aeronautical Repair Station Association
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Dear Ms. Macleod:

In reference to your letter on multiple part identification, the Aircraft Maintenance Division,
Repair Station Branch has reviewed your request for information and provides the following
fesponses:

Background: On October 19,201i. the FAA received your ietter requesting the issuance
of guidance to address the identification of parts (with respect to maintenance records)
received by repair stations with multiple part markings. In that letter, the Aeronautical
Repair Station Association (ARSA) made several recommendations offering solutions to the
issues, as noted on page 4 ofyour letter.

On December 2,2011, the FAA responded to ARSA sharing the concerns identified in their
October 19 letter. At that time, the FAA indicated they would review the policy and
applicable guidance to ciarify the requirements for maintaining parts and related
recordkeeping for parts with dual or multiple identification numbers. On August 1,2013,
the FAA published a revision to FAA Order 8130.21H, "Procedures for Completion and
Use of the Authorized Release Certificate, FAA Form 8130-3, Airworthiness Approval
Tag". The revision contained several additional changes, but specifically addressed
ARSA' s recommendations as follows:

ARSA recommendation #1: If the part is marked with only the TC/PC part number, the
section 43.9 record created by the repair station needs to reference only the TC/PC part
number.

Response: FAA Order 8130-21 revision H, paragraph 3-1: "If the article is marked with
the PC part number, the return to service will reference that number."

ARSA recommendation #2: If the part is marked with only the OEM PMA/TSOA
number, the section 43.9 record created by the repair station needs to reference only the
OElvl PMA/TSOA number.
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Response: FAA Order 8130-21 revision H, paragraph 3-1: "If the article is marked with a
PMA andlor technical standard order authoúzation (TSOA) number, the return to service
created will reference that number."

ARSA recommendation #3: If the part is marked with more than one design and/or
production approval holder number (TC/PC/PMA/TSOA), the repair station must carefully
review'the article and the customer's request to determine how to identify the part.

Response: FAA Order 8130-21 revision H, paragraph 3-1: "If the article is marked with
more than one PAH number (that is, PC, PMA, or TSOA), request guidance from the
customer to determine which part number to use to support the customer's work request."

ARSA recommendation #3(a): If the customer is an air carrier (part l2l or 135) or
commercial operator (part 125) or foreign air carrier with N-registered aircraft (section
129.I4), the repair station should follow the customer's direction as is required by section
145.205 and use the "originating" part in the appropriate block on the 8130-3 tag.

Response: FAA Order 8130-21revision H paragraph 3-1: "If the customer is an air carrier
(part l2l or part 135), commercial operator (part 125), or foreign air carrier with N-
registered aftcraft (14 CFR 129.14), follow the air carrier/operator's maintenance
progtams."

ARSA recommendation #3(b): If the customer holds another certificate that is allowed to
perform maintenance under 14 CFR, i.e., part 65 mechanic or part I45 repair station, the
receiving repair station should follow the customer's direction and use the "originating" part
in the appropriate block on the 8130-3 tag.

Response: FAA Order 8130-2i revision H paragraph 3-1: "Articles must be maintained
using the instructions for the part number referenced in the customer's work request."

ARSA recommendation #3(c): If the customer does not hold a certificate under 14 CFR,
the repair station must carefully review the article to determine if there is a method to
ascertain the part number attached at production. Since that is unlikely, it can use either the
TC/PC part number or the OEM PMA/TSOA part number in the appropriate block of the
8 1 3 0-3 . It can also put the "other" part number in block 1 3 if it wishes so that the "article"
is fully identified as it actually exists (the part would actually match the "paperwork").

Response: FAAOrder8130-21 revisionHparagraph3-1: "Articlesmustbemaintained
using the instructions for the part number referenced in the customer's work request."

The FAA has taken ARSA's recommendations into consideration, and has addressed the
concerns identified in your letters dated October 19,2011 and May 27,2074, in the latest
revision of FAA Order 8130-21H.



We appreciate the opportunity to assist you. If you have any additional questions regarding
this letter, please contact the Aircraft Maintenance Division at (202) 385-6435 or the
Aircraft Certification Service - Design, Manufacturing and Airworthiness Division at (202)
385-6348.

Sincerely,

Manager, Aircraft Maintenance Division
en W. Dohglas

C/

mes D. Seipel
Acting Manager
Design, Manufacturing, & Airworthiness Division
Aircraft Certification Service
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