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ARSA Regulatory Compliance Training—Questions 
 

Part 21: Certification Procedures for Products and Articles Level 1: For anyone working in aviation 
 

§ 21.9 Replacement and modification articles. 
(a) If a person knows, or should know, that a replacement or modification article is reasonably likely to be installed 

on a type-certificated product, the person may not produce that article unless it is— 
(1) Produced under a type certificate; 
(2) Produced under an FAA production approval; 
(3) A standard part (such as a nut or bolt) manufactured in compliance with a government or established 

industry specification; 
(4) A commercial part as defined in § 21.1 of this part; 
(5) Produced by an owner or operator for maintaining or altering that owner or operator's product; 
(6) Fabricated by an appropriately rated certificate holder with a quality system, and consumed in the repair 

or alteration of a product or article in accordance with part 43 of this chapter; or 
(7) Produced in any other manner approved by the FAA. 

(b) Except as provided in paragraphs (a)(1) through (a)(2) of this section, a person who produces a replacement 
or modification article for sale may not represent that part as suitable for installation on a type-certificated 
product. 

(c) Except as provided in paragraphs (a)(1) through (a)(2) of this section, a person may not sell or represent an 
article as suitable for installation on an aircraft type-certificated under §§ 21.25(a)(2) or 21.27 unless that 
article— 
(1) Was declared surplus by the U.S. Armed Forces, and 
(2) Was intended for use on that aircraft model by the U.S. Armed Forces. 

 
Question 1: A person must produce an article under one 
of the means defined in § 21.9(a) only when they are 
directly notified the article will definitely be installed on a 
type certificated product. 

Question 2: An article listed on a design approval 
holder’s commercial parts list must be produced under 
special approval from the FAA. 

 
A: True. A: True. 
B: False. B: False. 
 
Question 3: An appropriately rated certificated repair 
station may fabricate an article only when it will 
immediately be consumed in the repair or alteration of a 
product in accordance with part 43. 

Question 4: An article produced under any of the 
means provided by § 21.9 may be represented as 
suitable for installation. 

 
A: True. A: True. 
B: False. B: False. 
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ARSA Regulatory Compliance Training—Answers 
 

Part 21: Certification Procedures for Products and Articles Level 1: For anyone working in aviation 
 
§ 21.9 Replacement and modification articles. 
(a) If a person knows, or should know, that a replacement or modification article is reasonably likely to be installed 

on a type-certificated product, the person may not produce that article unless it is— 
(1) Produced under a type certificate; 
(2) Produced under an FAA production approval; 
(3) A standard part (such as a nut or bolt) manufactured in compliance with a government or established 

industry specification; 
(4) A commercial part as defined in § 21.1 of this part; 
(5) Produced by an owner or operator for maintaining or altering that owner or operator's product; 
(6) Fabricated by an appropriately rated certificate holder with a quality system, and consumed in the repair 

or alteration of a product or article in accordance with part 43 of this chapter; or 
(7) Produced in any other manner approved by the FAA. 

(b) Except as provided in paragraphs (a)(1) through (a)(2) of this section, a person who produces a replacement 
or modification article for sale may not represent that part as suitable for installation on a type-certificated 
product. 

(c) Except as provided in paragraphs (a)(1) through (a)(2) of this section, a person may not sell or represent an 
article as suitable for installation on an aircraft type-certificated under §§ 21.25(a)(2) or 21.27 unless that 
article— 
(1) Was declared surplus by the U.S. Armed Forces, and 
(2) Was intended for use on that aircraft model by the U.S. Armed Forces. 

 

Question 1: A person must produce an article under 
one of the means defined in § 21.9(a) only when they 
are directly notified the article will definitely be installed 
on a type certificated product. 

Question 2: An article listed on a design approval 
holder’s commercial parts list must be produced under 
special approval from the FAA. 

 
A: True. A: True. 
B: False. § 21.9(a) applies to any person that 

“knows or should know” the article is 
“reasonably likely to be installed on a type 
certificated product.” 

B: False. § 21.9(a)(4) allows for production of 
commercial parts (defined by § 21.1(b) as one 
listed on the Commercial Parts List) without the 
necessity of an approval from the FAA. 

 
Question 3: An appropriately rated certificated repair 
station may fabricate an article only when it will 
immediately be consumed in the repair or alteration of a 
product in accordance with part 43. 

Question 4: An article produced under any of the means 
provided by § 21.9 may be represented as suitable for 
installation. 

 
A: True.  A: True. 
B: False. § 21.9(a)(6) allows an appropriately 

rated certificate holder with a quality system 
to fabricate an article to be consumed in repair 
or alteration, without restriction on the 
timeline or relationship between the 
fabricated article and maintenance or 
alteration performed under part 43. 

B: False. § 21.9(b) restricts persons from 
representing articles as suitable for installation 
except as provided in § 21.9(a)(1) (produced 
under a type certificate) or 
§ 21.9(a)(2) (produced under a production 
approval). 
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