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ARSA Regulatory Compliance Training—Questions 
 

Part 21: Certification Procedures for Products and Articles Level 1: For anyone working in aviation 
 

§ 21.7 Continued airworthiness and safety improvements for transport category airplanes. 
 
(a) On or after December 10, 2007, the holder of a design approval and an applicant for a design approval must 

comply with the applicable continued airworthiness and safety improvement requirements of part 26 of this 
subchapter. 

(b) For new transport category airplanes manufactured under the authority of the FAA, the holder or licensee of 
a type certificate must meet the applicable continued airworthiness and safety improvement requirements 
specified in part 26 of this subchapter for new production airplanes. Those requirements only apply if the FAA 
has jurisdiction over the organization responsible for final assembly of the airplane. 

 
§ 21.8 Approval of articles. 
 
If an article is required to be approved under this chapter, it may be approved— 
(a) Under a PMA; 
(b) Under a TSO; 
(c) In conjunction with type certification procedures for a product; or 
(d) In any other manner approved by the FAA. 
 
Question 1: After Dec. 10, 2007, holders of production 
certificates are required to comply with the applicable 
continued airworthiness and safety improvement 
requirements of part 26. 

Question 2: Any manufacturer of new transport 
category airplanes that will operate within the territory 
of the United Status must meet the requirements of 
part 26. 

 
A: True. A: True. 
B: False. B: False. 
 
Question 3: According to § 21.7, aircraft produced prior 
to Dec. 2007 need not meet the requirements of part 26. 

Question 4: If an article is required to be approved 
under part 21 it may only be approved under a PMA, 
TSO, or in conjunction with type certification 
procedures. 

 
A: True. A: True. 
B: False. B: False. 
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ARSA Regulatory Compliance Training—Answers 
 

Part 21: Certification Procedures for Products and Articles Level 1: For anyone working in aviation 
 
§ 21.7 Continued airworthiness and safety improvements for transport category airplanes. 
 
(a) On or after December 10, 2007, the holder of a design approval and an applicant for a design approval must 

comply with the applicable continued airworthiness and safety improvement requirements of part 26 of this 
subchapter. 

(b) For new transport category airplanes manufactured under the authority of the FAA, the holder or licensee of 
a type certificate must meet the applicable continued airworthiness and safety improvement requirements 
specified in part 26 of this subchapter for new production airplanes. Those requirements only apply if the FAA 
has jurisdiction over the organization responsible for final assembly of the airplane. 

 
§ 21.8 Approval of articles. 
 
If an article is required to be approved under this chapter, it may be approved— 
(a) Under a PMA; 
(b) Under a TSO; 
(c) In conjunction with type certification procedures for a product; or 
(d) In any other manner approved by the FAA. 
 

Question 1: After Dec. 10, 2007, holders of production 
certificates are required to comply with the applicable 
continued airworthiness and safety improvement 
requirements of part 26. 

Question 2: Any manufacturer of new transport 
category airplanes that will operate within the territory of 
the United Status must meet the requirements of part 26. 

 
A: True. A: True. 
B: False. § 21.7(a) requires holders of or 

applicants for design approval to comply with 
part 26. 

B: False. § 21.7(b) limits applicability of its 
requirement that manufacturers comply with 
part 26 only to situations where the FAA has 
jurisdiction over organization responsible for 
final assembly of airplane. 

 
Question 3: According to § 21.7, aircraft produced prior 
to Dec. 2007 need not meet the requirements of part 26. 

Question 4: If an article is required to be approved 
under part 21 it may only be approved under a PMA, 
TSO, or in conjunction with type certification procedures. 

 
A: True. The section is silent regarding 

requirements prior to Dec. 2007. 
A: True. 

B: False. B: False. § 21.8(d) allows for an article to be 
approved in any other manner approved by the 
FAA. 
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